دسترسی نامحدود
برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند
برای ارتباط با ما می توانید از طریق شماره موبایل زیر از طریق تماس و پیامک با ما در ارتباط باشید
در صورت عدم پاسخ گویی از طریق پیامک با پشتیبان در ارتباط باشید
برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند
درصورت عدم همخوانی توضیحات با کتاب
از ساعت 7 صبح تا 10 شب
ویرایش: 1 نویسندگان: H. R. Lerner (auth.), Dov Pasternak, Anthony San Pietro (eds.) سری: Developments in Plant and Soil Sciences 17 ISBN (شابک) : 9789401087599, 9789400951112 ناشر: Springer Netherlands سال نشر: 1985 تعداد صفحات: 369 زبان: English فرمت فایل : PDF (درصورت درخواست کاربر به PDF، EPUB یا AZW3 تبدیل می شود) حجم فایل: 23 مگابایت
کلمات کلیدی مربوط به کتاب شوری زیستی در عمل: تولید زیستی با آب شور: فیزیولوژی گیاهی، علوم گیاهی
در صورت تبدیل فایل کتاب Biosalinity in Action: Bioproduction with Saline Water به فرمت های PDF، EPUB، AZW3، MOBI و یا DJVU می توانید به پشتیبان اطلاع دهید تا فایل مورد نظر را تبدیل نمایند.
توجه داشته باشید کتاب شوری زیستی در عمل: تولید زیستی با آب شور نسخه زبان اصلی می باشد و کتاب ترجمه شده به فارسی نمی باشد. وبسایت اینترنشنال لایبرری ارائه دهنده کتاب های زبان اصلی می باشد و هیچ گونه کتاب ترجمه شده یا نوشته شده به فارسی را ارائه نمی دهد.
از نظر تاریخی، دانشمندان و افراد غیر روحانی، شوری را به عنوان پدیده ای خطرناک و مضر می دانند. این دیدگاه منفی دلیل اصلی عدم توسعه کشاورزی در اکثر مناطق خشک و نیمه خشک جهان بود که منابع اصلی آب برای تولید بیولوژیکی شور هستند. هوگو بویکو فقید احتمالاً اولین دانشمندی در زمان های اخیر بود که این دیدگاه رایج و بدبینانه در مورد شوری را به چالش کشید. تحقیقات او در اسرائیل نشان داد که بسیاری از گیاهان را میتوان با آب شور آبیاری کرد، حتی با قدرت آب دریا، اگر در خاک شنی باشند - تکنیکی که میتواند زمینهای بایر زیادی را به روی کشاورزی باز کند. این رویکرد جدید، حتی رادیکال، به شوری به وضوح در کتابی که او ویرایش کرد و با عنوان مناسبترین «شوری و خشکی: رویکردهای جدید به مشکلات قدیمی» (1966) بیان شد. یک دهه بعد، سه عضو بنیاد ملی علوم ایالات متحده (NSF)، لوئیس میفیلد، جیمز آلر و اسکار زابورسکی، «مفهوم بیوسالین» را تدوین کردند. یعنی خاکهای ضعیف، تابش خورشیدی بالا و آب شور که در سرزمینهای خشک غالب است، باید بهعنوان منابع مفید بهجای مضرات تلقی شوند و این منابع میتوانند برای تولید غیر سنتی مواد غذایی، سوختها و مواد شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند. اولین کارگاه بین المللی در مورد تحقیقات بیوسالین در جزیره کیاوا، کارولینای جنوبی، در سال 1977 توسط A. San Pietro برگزار شد.
Historically, scientists and laymen have regarded salinity as a hazar dous, detrimental phenomenon. This negative view was a principal reason for the lack of agricultural development of most arid and semi arid zones of the world where the major sources of water for biological production are saline. The late Hugo Boyko was probably the first scientist in recent times to challenge this commonly held, pessimistic view of salinity. His research in Israel indicated that many plants can be irrigated with saline water, even at seawater strength, if they are in sandy soil - a technique that could open much barren land to agriculture. This new, even radical, approach to salinity was clearly enunciated in the book he edited and most appropriately entitled 'Salinity and Aridity: New Approaches to Old Problems' (1966). A decade later, three members of the United States National Science Foundation (NSF), Lewis Mayfield, James Aller and Oskar Zaborsky, formulated the 'Biosaline Concept'; namely, that poor soils, high solar insolation and saline water, which prevail in arid lands, should be viewed as useful resources rather than as disadvantages, and that these resources can be used for non-traditional production of food, fuels and chemicals. The First International Workshop on Biosaline Research was con vened at Kiawah Island, South Carolina, in 1977 by A. San Pietro.
Front Matter....Pages i-xix
Front Matter....Pages 1-1
Adaptation to salinity at the plant cell level....Pages 3-14
Some mechanisms of salt tolerance in crop plants....Pages 15-40
Physiology of halophytes....Pages 41-56
The cost to plants of different strategies of adaptation to stress and the alleviation of stress by increasing assimilation....Pages 57-67
Mechanisms of response to salinity in halotolerant microalgae....Pages 69-81
The effect of compatible solutes on proteins....Pages 83-94
Front Matter....Pages 95-95
Blue-green algae (cyanobacteria): prospects and perspectives....Pages 97-106
Cyanobacterial biomass production in saline media....Pages 107-116
The potential of production of sulfated polysaccharides from Porphyridium....Pages 117-127
Problems in developing the biotechnology of algal biomass production....Pages 129-135
Macroalgae (seaweeds): industrial resources and their utilization....Pages 137-157
Outdoor cultivation of sea vegetables....Pages 159-183
Front Matter....Pages 185-185
Salt-tolerant crops: origins, development, and prospects of the concept....Pages 187-198
Genetics of salt tolerance in higher plants: theoretical and practical considerations....Pages 199-226
Principles and strategies in breeding for higher salt tolerance....Pages 227-241
Selection and breeding for salinity tolerance in vitro ....Pages 243-252
Crop production and management under saline conditions....Pages 253-271
Crop tolerance to saline sprinkling water....Pages 273-284
Fertilization management of crops irrigated with saline water....Pages 285-299
Effect of salinity on quality of various agricultural crops....Pages 301-307
Front Matter....Pages 309-309
Agricultural production of halophytes irrigated with seawater....Pages 311-321
Halophytic crops for cultivation at seawater salinity....Pages 323-336
Developing the seawater agriculture concept....Pages 337-348
Front Matter....Pages 349-349
The present situation and problems of mariculture in Japan....Pages 351-369