ورود به حساب

نام کاربری گذرواژه

گذرواژه را فراموش کردید؟ کلیک کنید

حساب کاربری ندارید؟ ساخت حساب

ساخت حساب کاربری

نام نام کاربری ایمیل شماره موبایل گذرواژه

برای ارتباط با ما می توانید از طریق شماره موبایل زیر از طریق تماس و پیامک با ما در ارتباط باشید


09117307688
09117179751

در صورت عدم پاسخ گویی از طریق پیامک با پشتیبان در ارتباط باشید

دسترسی نامحدود

برای کاربرانی که ثبت نام کرده اند

ضمانت بازگشت وجه

درصورت عدم همخوانی توضیحات با کتاب

پشتیبانی

از ساعت 7 صبح تا 10 شب

دانلود کتاب Food and culture: a reader

دانلود کتاب غذا و فرهنگ: یک خواننده

Food and culture: a reader

مشخصات کتاب

Food and culture: a reader

ویرایش: 3 
نویسندگان:   
سری:  
ISBN (شابک) : 0415521033, 9780415521048 
ناشر: Routledge 
سال نشر: 2012 
تعداد صفحات: 0 
زبان: English 
فرمت فایل : EPUB (درصورت درخواست کاربر به PDF، EPUB یا AZW3 تبدیل می شود) 
حجم فایل: 2 مگابایت 

قیمت کتاب (تومان) : 40,000



ثبت امتیاز به این کتاب

میانگین امتیاز به این کتاب :
       تعداد امتیاز دهندگان : 16


در صورت تبدیل فایل کتاب Food and culture: a reader به فرمت های PDF، EPUB، AZW3، MOBI و یا DJVU می توانید به پشتیبان اطلاع دهید تا فایل مورد نظر را تبدیل نمایند.

توجه داشته باشید کتاب غذا و فرهنگ: یک خواننده نسخه زبان اصلی می باشد و کتاب ترجمه شده به فارسی نمی باشد. وبسایت اینترنشنال لایبرری ارائه دهنده کتاب های زبان اصلی می باشد و هیچ گونه کتاب ترجمه شده یا نوشته شده به فارسی را ارائه نمی دهد.


توضیحاتی در مورد کتاب غذا و فرهنگ: یک خواننده

غذا هر چیزی را که برای مردم مهم است لمس می کند: تفاوت های اجتماعی را نشان می دهد و پیوندهای اجتماعی را تقویت می کند. برای همه مردم مشترک است، اما از سفره ای به میز دیگر می تواند چیزهای بسیار متفاوتی را نشان دهد. غذا و فرهنگ نگاهی جهانی به نقش اجتماعی، نمادین و سیاسی-اقتصادی غذا دارد. مشارکت‌کنندگان برجسته این خواننده، برخی از معانی غذا و خوردن را در فرهنگ‌ها بررسی می‌کنند، با توجه خاص به این که چگونه مردان و زنان خود را از طریق روش‌های غذایی خود به‌طور متفاوتی تعریف می‌کنند. مقاله‌ها نشان می‌دهند که چگونه عادات و باورهای غذایی، هم دنیای کوچکی از هر فرهنگ را ارائه می‌دهند و هم به درک ما از رفتار انسان کمک می‌کنند. با عبور از بسیاری از مرزهای رشته ای، این خواننده شامل دیدگاه های انسان شناسی، تاریخ، روان شناسی، فلسفه و جامعه شناسی است. خواننده با نشان دادن توانایی غذا در انتقال معنای نمادین شروع می کند و در مورد طیف وسیعی از موضوعات ارتباط برقرار می کند. در مرحله بعد، مقاله ها توجه را به این موضوع جلب می کنند که چگونه شیوه های دادن، دریافت و امتناع غذا باعث شروع، استحکام یا گسستن پیوندهای اجتماعی می شود. مقالاتی که به بررسی رابطه بین تصویر بدن، غذا خوردن و تمایلات جنسی در جوامع مختلف می پردازند، به رابطه خاص و متناقض بین زن و غذا توجه ویژه ای می کنند. همچنین رابطه بین کالایی شدن غذا، صنایع غذایی، قدرت سیاسی و سلطه استعماری نشان داده شده است. مشارکت کنندگان عبارتند از: رولاند بارت، سوزان بوردو، کارولین واکر باینام، M.F.K. فیشر، آنا فروید، جک گودی، کلود لوی استروس، مارگارت مید و الیزا جی. سوبو.


توضیحاتی درمورد کتاب به خارجی

Food touches everything important to people: it marks social differences and strengthens social bonds. Common to all peoples, yet it can signify very different things from table to table. Food and Culture takes a global look at the social, symbolic and political-economic role of food. The stellar contributors to this reader examine some of the meanings of food and eating across cultures, with particular attention to how men and women define themselves differently through their foodways. Articles reveal how food habits and beliefs both present a microcosm of any culture and also contribute to our understanding of human behavior. Crossing many disciplinary boundaries, this reader includes the perspectives of anthropology, history, psychology, philosophy, and sociology. The reader starts out by illustrating food's ability to convey symbolic meaning and communicates about a wide range of subjects. Next, the articles draw attention to how the practices of giving, receiving and refusing food initiate, solidify or rupture social bonds. Essays exploring the relation between body image, eating and sexuality in different societies give particular attention to the special and contradictory relation between women and food. Also demonstrated is the relation between the commodification of food, food industries, political power and colonial dominance. Contributors include: Roland Barthes, Susan Bordo, Carolyn Walker Bynum, M.F.K. Fisher, Anna Freud, Jack Goody, Claude Levi-Strauss, Margaret Mead, and Elisa J. Sobo.



فهرست مطالب

Front Cover
Food and Culturea Reader: Third Edition
Copyright Page
Contents
Foreword from The Gastronomical Me , M.F.K. Fisher
Preface to the Third Edition
Acknowledgments
Why Food? Why Culture? Why Now? Introduction to the Third Edition Carole Counihan and Penny Van Esterik
Foundations
	1. Why Do We Overeat?
	2. Toward a Psychosociology of Contemporary Food Consumption
	3. Distinction: A Social Critique of the Judgement of Taste
	4. The Culinary Triangle
	5. The Abominations of Leviticus
	6. The Abominable Pig
	7. Industrial Food: Towards the Development of a World Cuisine
	8. Time, Sugar, and Sweetness
Hegemony and Difference: Race, Class, and Gender
	9. More than Just the “Big Piece of Chicken”: The Power of Race,Class, and Food in American Consciousness
	10. The Overcooked and Underdone: Masculinities in Japanese Food Programming
	11. Domestic Divo? Televised Treatments of Masculinity, Femininity,and Food
	12. Japanese Mothers and Obento-s: The Lunch-Box as IdeologicalState Apparatus
	13. Mexicanas’ Food Voice and Differential Consciousness in the San Luis Valley of Colorado
	14. Feeding Lesbigay Families
	15. Thinking Race Through Corporeal Feminist Theory: Divisions and Intimacies at the Minneapolis Farmers’ Market
	16. The Raw and the Rotten: Punk Cuisine
Consumption and Embodiment
	17. Fast, Feast, and Flesh: The Religious Significance of Food to Medieval Women
	18. Not Just “a White Girl’s Thing”: The Changing Face of Food and Body Image Problems
	19. De-medicalizing Anorexia: Opening a New Dialogue
	20. Feeding Hard Bodies: Food and Masculinities in Men’s Fitness Magazines
	21. Cooking Skills, the Senses, and Memory: The Fate of Practical Knowledge
	22. Not “From Scratch”: Thai Food Systems and “Public Eating”
	23. Rooting Out the Causes of Disease: Why Diabetes is SoCommon Among Desert Dwellers
	24. Between Obesity and Hunger: The Capitalist Food Industry
Food and Globalization
	25. “As Mother Made It”: The Cosmopolitan Indian Family,“Authentic” Food, and the Construction of Cultural Utopia
	26. “Real Belizean Food”: Building Local Identity in the Transnational Caribbean
	27. Let’s Cook Thai: Recipes for Colonialism
	28. Slow Food and the Politics of “Virtuous Globalization”
	29. Taco Bell, Maseca, and Slow Food: A Postmodern Apocalypsefor Mexico’s Peasant Cuisine?
	30. Food Workers as Individual Agents of Culinary Globalization:Pizza and Pizzaioli in Japan
	31. Of Hamburger and Social Space: Consuming McDonald’s in Beijing
	32. On the Move for Food: Three Women Behind the Tomato’s Journey
Challenging, Contesting, and Transforming the Food System
	33. The Chain Never Stops
	34. Fast Food/Organic Food: Refl exive Tastes and the Making of“Yuppie Chow”
	35. The Politics of Breastfeeding: An Advocacy Update
	36. The Political Economy of Food Aid in an Era of Agricultural Biotechnology
	37. The Political Economy of Obesity: The Fat Pay All
	38. Want Amid Plenty: From Hunger to Inequality
	39. Community Food Security “For Us, By Us”: The Nation of Islam and the Pan African Orthodox Christian Church
	40. Learning Democracy Through Food Justice Movements
Contributors
CreditLines
Index




نظرات کاربران